Reklama
 
Blog | Věra Tydlitátová

Konec demokracie v Čechách? To není jen Paroubkova vina

Svržení vlády je nyní propíráno horem dolem, jakoby bylo možné psaním docílit katarze. Ano, stalo se něco, co nás právem znepokojuje. Ale prosím, neházejte vinu na Paroubka a jeho bandu. Ta nesvoboda a to zavržení demokracie bylo už dávno v mnoha spoluobčanech, dokonce i v těch, kterým teď trnou zuby znechucením a obavou.

Demokracie je velmi křehká a proti demagogům prakticky bezmocná, zejména demokracie mladá, která je závislá na nezkušených voličích. Potřebuje ochranu všech, kteří si jí umějí vážit, všech, kteří vědí, jak hrozná je totalita, o kolik je strašnější než demokracie se všemi jejími chybami. Ale tady se rozmohlo módní pohrdání demokracií. Mladí intelektuálové zde obdivují levicové autoritativní režimy, bývalí disidenti se shlížejí v nacismu a fašismu. Je intelektuálně zajímavé pomlouvat svobodnou společnost a se snobskou nafrněností kverulovat nad křivdami svobodného světa. Kapitalismus, liberalismus, demokracie, to jsou téměř sprostá slova. Zajímavá je Kuba, Čína, Rusko. Kdo chce být in, zavrhuje svobodný svět a miluje otrokářské režimy.

upozornění 

A tak ruku v ruce čecháčkovští šovinisté spolu s internacionálními bolševiky, nevzdělaní primitivové ruku v ruce se snobskými intelektuály, zfanatizovaní nadšenci ruku v ruce s vyčůranými prospěcháři, povaleči na podpoře ruku v ruce se zkorumpovanými zbohatlíky pomalu a soustavně demontovali demokracii v Čechách. Stačí se podívat na některé články a do diskusí v tomto blogu. Paroubek jen sebral to, co už leželo na zemi.

Reklama

————————————————————————————————–