Reklama
 
Blog | Věra Tydlitátová

Jsme národ debilů, nebo jen slušní lidé mlčí?

To, co je možné ve veřejné sféře v České republice, nemá v civilizovaném světě obdobu. Většina politiků už dávno neví, proč byli zvoleni, snad zapomněli úplně i to, že byli zvoleni lidmi, pokládají se za polobohy a absolutní vládce poddaných, bytosti stojící mimo dobro a zlo, zvláštní kastu. Do společnosti zavedli krádeže, násilí a lhaní jako přijatelnou normu.

A po nich se opičí kdejaký vykuk, najednou je z něj také celebrita, privilegovaný kujón, který si to umí zařídit. A určitá vrstva intelektuálů, nebo aspoň těch, kdo se za intelektuály pokládají, jim tuhle pažravost posvěcuje svými ichtylskými bláboly. Levicoví (ale občas i ti pravicoví) módní intelektuálové zavlekli Evropu do dvou světových válek stejnou měrou jako generálové a výrobci zbraní. Svým idealistickým žvaněním, štvaním proti celým národům, státům a společenským třídám, lenivostí kriticky myslet a slavomamskou požívačností. Dnes se ve "spravedlivém" rozhořčení navážejí do demokratických států jako jsou například USA nebo Izrael a adorují totalitní režimy, aby si dodali punc originality a objektivity.

 

Právě nezralá, nedovzdělaná, telecí "inteligence" produkovala  a produkuje smrtící koktejly zvrhlých ideologií, dementních "názorů" a  posvěcených "pravd". Dříve je šířila v tisku, dnes mnohem účinněji na internetu. Intelektuálská relativizace zla, touha po originalitě, blahosklonná "vyváženost", módní témata, citová vydírání, přepisování historie a sadomasochistické vzruchy, to vše létá virtuálním prostorem chráněno jako posvátná kráva abstraktní ideou svobody a práva na cokoliv.

 

A kde jsou slušní lidé? Ale ano, je jich hodně, určitě více než těch nafrněných intelektuálních a politických lídrů, více než těch všelijakých šíbrů. Povětšinou nemají čas a žaludek na to, aby se s těmi vyčůranými nadlidmi hádali, aby hájili zdravý rozum. Je to dobře vidět v diskusích pod články a zprávami. Prostor je tam zahlcený sprostotou, demagogií, urážkami, lhaním a fanatismem pravého i levého střihu. Rasismus, antisemitismus, předvádění vlastní "geniality", přejímání demagogických lží z pochybných zdrojů, to je už vcelku normální folklór. Zaměstnaný člověk nemá na tyhle půtky čas, protože pracuje, nebo se věnuje rodině. Povaleč a příživník brouzdá celý den po internetu a prudí okolí svými mudrlandskými pšouky.

Reklama

 

Přijde-li nějaký čtenář poprvé k takovým produktům mentální paralýzy, musí si pomyslet, že jsme národ debilů a zločinců. Nejsme, samozřejmě nejsme. Ale slušní lidé mlčí a nejsou slyšet. Je to škoda, občas by měli říct, že na vydržování vyžraných funkcionářů, internetových revolucionářů a exhibicionistů nemají náladu. Budou-li takzvaní slušní lidé stále mlčet, můžeme se brzy dočkat pěkně zvrhlého opakování dějin s jejich polobožskými vládci, válkami a koncentráky.

——————————————————————————————